Documentar de alergare: Festival des Templiers / Grand Trail des Templiers 2016

Număr episod: 9
Nume cursă: Grand Trail des Templiers
Tip cursă: ultramaraton 76 KM trail
Dată: 23 octombrie 2016
Sponsori și parteneri tehnici: Kalenji Running, Decathlon România / Garmin și World Class România.

O incursiune la cea mai veche cursă de alergare montană din Franța este ca o adevărată aventură!

După cum spune chiar și numele acesteia, Festival des Templiers, cursa are are tot specificul unui adevărat festival: atleții profesioniști se alătură miilor de amatori, un întreg sat sportiv este contruit special pentru eveniment, plecarea și sosirea se fac într-o atmosferă de nedescris, iar mii de oameni susțin alergătorii pe tot traseul.

În plus, am avut onoarea sa fim întâmpinați la finish chiar de atleții profesioniști, veniți sa încurajeze ultimii care termină concursul. Atât startul, cât și finalul sunt două momente extrem de impresionante iar atmosfera creată este de nedescris.

Documentarele realizate la cursele de 42 KM șosea sunt extrem de dificile pentru că trebuie să fim lucizi tot timpul, să vorbim fluent în condiții de oboseală accentuată, și să nu pierdem puncte importante de pe traseu. Episodul de la Grand Trail des Templiers a fost însă cu adevărat draconic. Am trecut prin toate stările: de la epuizare la agonie, dureri accentuate și imposibilitatea de a mai lega fraze, totul pentru a realiza o poveste care să reflecte îndeaproape trăirile din timpul unei astfel de curse.

Urmăriți cel mai dramatic episod al documentarului Discover the World through its Marathons: Grand Trail des Templiers 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu