Documentar de alergare: Tușnad Marathon România 2016

Număr episod: 5
Nume cursă: Tușnad Marathon 2016
Tip cursă: maraton 23 KM șosea (cu diferență de nivel)
Dată: 10 iunie 2016
Parteneri tehnici: Jeep România, World Class România.Dacă ar trebui să alegem un motiv pentru a recomanda Tușnad Marathon, vă putem spune că această cursă beneficiază de cel mai frumos finish din România – și poate unul dintre cele mai frumoase din lume: lacul Sfânta Ana.

Cu o diferență de nivel de 900 metri, Tușnad Marathon pornește din Băile Tușnad (cel mai mic oraș din România ca număr de locuitori) și traseul ne poartă către lacul Sfânta Ana. Nu doar finishul este extrem de frumos, cât și drumul până acolo. Pe traseu am întâlnit multe grupuri de artiști, în special copii, care creează o atmosferă de nedescris.

Deși distanța este similară cu cea a unui maraton, cursa nu este deloc ușoară, cei 900 metri diferență de nivel spunându-și cuvântul! Toți cei care se aliniază la start sunt pregătiți pentru o cursă solicitantă, dar care va încânta privirea la orice pas.

Alte obiective de pe traseu? Satul Bixad este reprezentativ pentru cultura locală, Belvedere – locul în care vom avea o panoramă extrem de frumoasă asupra întregii zone, cât și Tinovul Mohoș (la câteva sute de metri de cabana turistică Lacul Sfânta Ana).

Nu în ultimul rând, atmosferă de la finish este extrem de plăcută. După ce veți renunța la pantofii de alergare și vă veți răcori picioarele în apa rece a lacului, veți putea gusta gulașul gătit chiar la fața locului, alături de o bere rece!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu