Documentar de alergare: Athens Marathon 2015

Număr episod: 3
Nume cursă: Athens Marathon
Tip cursă: maraton 42 KM șosea
Dată: 8 noiembrie 2015
Sponsori și parteneri tehnici: Aegean Airlines / BMW România, World Class România.Grecia este locul în care a luat naștere maratonul. Pornind de la legenda lui Pheidippides și până la prima cursă oficială de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice din 1896, Atena a fost locul în care s-au scris primele povești ale acestui sport.

Maratonul, în forma lui actuală, pornește din localitatea Marathon și conduce alergătorii până pe stadionul Panathenaic, cunoscut și sub numele de Kallimarmaro, fiind singura arenă din lume construită exclusiv din marmură.

Călătoria de la Marathon până la Atena este una încărcată de însemnătate istorică, însă cursa Athens Marathon în sine este destul de dificilă! Spre deosebire de alte maratoane, la Atena se va urca destul de mult, lucru care îi face pe mulți participanți să se oprească din alergat și să meargă. Totuși, organizatorii sunt conștienți de dificultatea traseului, motiv pentru care timpul limită pentru terminarea cursei este de 9 ore. Astfel, orice om care își dorește să alerge “traseul original” al maratonului poate face acest lucru.

Nu în ultimul rând, experiența grecească a maratonului trebuie trăită și pentru masa de după! O incursiune în tavernele tradiționale grecești reprezintă o oprire obligatorie după cursă: peștele și feta sunt ingredientele care vor veni ca o medalie după o alergare dificilă.

PS: pe traseu sunt șanse mari să întâlniți grupuri de oameni care dansează zorba și vă invită să vă alăturați!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu