La Cota 10.000 / 10.000 Meters Up – pagina oficială a documentarului

LATEST NEWS:

Începând cu 29 septembrie 2022, filmul documentar “La Cota 10.000” poate fi urmărit gratuit pe canalul de YouTube 321sport.


Filmul documentar La Cota 10.000 (10.000 Meters Up) pune împreună două dintre cele mai frumoase lucruri pe care le știm: România și muntele. Chiar dacă, în mod fizic, Cota 10.000 nu există, documentarul urmărește o expediție legendară prin Carpați, care trece prin munții Retezat, Făgăraș, Bucegi, Ciucaș și Ceahlău, cumulând 10.000 metri diferență pozitivă de nivel.

Această încercare s-a transformat într-un film care spune povestea alergării montane din România și poartă privitorii prin locuri de basm, care arată cu adevărat cât de sus putem ajunge dacă îndrăznim să visăm. La Cota 10.000 este un film documentar 321sport #RunningCulture, The Sports Architects & Workhorse. O producție The Sports Architects & Workhorse.

Un proiect prezentat de Zuzu Fit, susținut de Nivea Men, Sport Vision, Orange, AQUA Carpatica, Red Bull și încurajat de Garmin, Nissan și Unstoppable.

Descrierea filmului este disponibilă pe IMDb.com și Filmfreeway.com.

Echipa de producție:
Regie: Dan Petru și Radu Restivan
Producer: Radu Restivan
Associate producer: Florin Ivan
Imagine: Radu Restivan, Adrian Crapciu, Denisa Dragomir
Operator dronă: Radu Restivan
Productions assistants: Cătălin Preda, Ana-Maria Mîndruță
Video edit & color grading: Dan Petru
360 video edit: Bogdan Trestianu
Muzică: Alexandru Suciu
Copywriter: Ionuț Pașolea
Art director: Șerban Chițu
Alergători: Denisa Dragomir, Petronela Tabalae, Eduardo Gomes, Bogdan Ioniță, Radu Restivan, Ciprian Tiron
Team support: Larisa Radu, Dorin Georgescu
Traducere și subtitrări: Karina Kraft și Horia Vasilief (engleză), Radu Restivan (spaniolă)


Unde poate fi văzut documentarul

În primele luni de la lansarea oficială, documentarul La Cota 10.000 va fi disponibil doar în circuitul festivalurilor de film (publicarea pe o platformă publică de streaming nu mai permite înscrierea la festivaluri). 

Publicarea pe Youtube va fi făcută la finalul anului 2021, atunci când se vor fi încheiat jurizările la festivalurile de film la care documentarul este înscris. Până atunci, documentarul nu poate fi publicat pe o platformă gratuită de streaming, ci doar pe platforme VoD (video on demand), acestea fiind condițiile puse de organizatorii festivalurilor. *de recitit primul paragraf de pe această pagină, acolo este link-ul cu bilete online 😀

Premiera documentarului a avut loc pe data de 13 noiembrie la Transylvania Mountain Festival, iar juriul festivalului a inclus documentarul La Cota 10.000 în OFFICIAL SELECTION FOR BEST FILM 2020.


Distincții primite de documentarul La Cota 10.000

Iulie 2021
La Cota 10.000 este inclus în selecția oficială a Ushuaia SHH, cel mai important festival de film sportiv din America de Sud. Cu această ocazie, adăugăm subtitrări în limba spaniolă 🙂

Martie 2021
OFFICIAL SELECTION – International Tourism Festival – Africa 2021 

International Tourism Film Festival Africa (ITFFA) este un festival de film care premiază cele mai bune producții internaționale care promovează destinații turistice, iar La Cota 10.000 a fost ales pentru felul în care promovează Carpații din România.

Februarie 2021
OFFICIAL SELECTION – Alpin Mountain Film Festival 2021

Alpin Mountain Film Festival este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Ediția din 2021 se va desfășura în septembrie.

NOIEMBRIE 2020
PREMIUL SPECIAL TMF 2020 PENTRU PRODUCȚIE ROMÂNEASCĂ

Scopul TMF este și de a fi o rampă de lansare pentru producții originale din domeniul filmelor de aventură de la noi din țară. Cu aprecieri maxime, pentru efortul depus și energia debordantă cu care povestește pasiunea pentru alergare, premiul special pentru producție românească se acordă documentarului „La Cota 10.000″ realizat de Dan Petru și Radu Restivan.


Apariții media

ProTV Plus (video): Radu Restivan, despre cum au decurs filmările pentru documentarul „La Cota 10.000”

Redbull.com: La Cota 10.000: Cât de sus putem ajunge când îndrăznim să visăm

AlephNews: „La Cota 10.000”, un film documentar independent realizat de cinci tineri din România, premiat la Transylvania Mountain Festival

Mediafax.ro


Trailer oficial La Cota 10.000


Filmul întreg La Cota 10.000


Poster oficial La Cota 10.000


Poster pre-producție La Cota 10.000

Multumim partenerilor La Cota 10.000!

Alături de noi în acest proiect sunt Zuzu Fit, Nivea Men, Sport Vision, Orange, AQUA Carpatica, Red Bull, Garmin, Nissan și Unstoppable, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată în a duce acest proiect la cele mai înalte cote!


Meniu