Alergători de nota 10 / zece kilometri cu Garmin Forerunner

Suntem fericiți să anunțăm reluarea proiectului ”Alergători de 1o (zece) kilometri!” alături de Garmin România: în februarie 2020 lansam o super provocare pentru comunitatea 321sport și pentru cei care (încă) nu aveau curajul să se apuce de alergat!

Ce am făcut mai exact: am căutat 5 oameni care să se apuce de alergat și pe care am început să îi pregătim pentru prima lor cursă de 10 kilometri în cadrul Garmin 10K @ Cluj Marathon 2020.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este unul dintre cele mai apreciate evenimente de profil din România, ce a conturat în 10 ani o comunitate de oameni care iubesc mișcarea, dar și performanța.

Echipa Garmin la Cluj Marathon 2019 – cursa 10K

Garmin va fi pentru al treilea an consecutiv la acest happening de amploare. La startul cursei Garmin 10k de anul trecut s-au înscris peste 1.500 de alergători: atleți profesioniști, dar și pasionați de sport.
Anul acesta însă, din cauza pandemiei de Covid-19, evenimentul nu s-a mai ținut pe 5 aprilie 2020. Vestea bună e că tehnologia va întâlni, din nou, motivația și energia, într-o alergare de 10 kilometri pe un traseu surpriză din București pe 15 noiembrie 2020. 

Faceți cunoștință cu cei 5 alergători de 10!

Robert Pelin are 24 de ani, iar visul lui cel mai mare este să alerge la un maraton susținând o cauză socială.


Gabriela Mihoci are 33 de ani, iar cel mai mare vis al ei este să participe alături de prietenul ei la un maraton de 42 de kilometri, deși e conștientă că mai are foarte mult până să ajungă acolo.


Alina Pintilii are 45 de ani, e învățătoare de 26 de ani, absolventă de facultate și master în Științele Educației, cu peste 5 generații de elevi. Vrea să fie un model pentru copilul ei, să fie mândră că mama ei îmbătrânește frumos.


Diana Rusu are 32 de ani și locuiește în București, locul unde s-a născut, a crescut și a fost educată. Cel mai mare vis al ei legat de alergare este unul care o scoate din zona confort unde viețuiește de prea mult timp.


Florin Balache locuiește în Târgoviște, este căsătorit, are doi copii în vârstă de 12 și 9 ani și îi plac activitățile în aer liber. Este administrator de imobile și, în ciuda programului aglomerat, vine în București săptămânal la alergările 321sport.

Mai jos detaliem care au fost etapele desfășurării acestui proiect.

Faza 1 – nominalizările pentru noii alergători

Oricine a putut trimite un mail prin care să nominalizeze pe cineva (chiar și propria persoană) la adresa start@321sport.ro. Mail-ul trebuia să conțină următoarele informații:

  • Numele și vârsta persoanei
  • Experiența în alergare (cu cât mai puțină, cu atât mai bine)
  • O scurtă descriere despre motivația de a se apuca de alergat

Condiții de participare:

  • persoanele nominalizate trebuie să nu fi alergat niciodată o cursă de 10 kilometri (sau mai lungă), să fie din București și să poată participa la antrenamentele 321sport #RunningCulture în perioada februarie – aprilie 2020. Antrenamentele se desfășoară în fiecare marți la ora 19:30 în parcul Herăstrău (intrarea dinspre piața Charles de Gaulle) și în fiecare miercuri la ora 19:00 pe pista de atletism Lia Manoliu. Accesul în parc este gratuit, însă pentru antrenamentele pe pistă este necesară înscrierea aici.
  • Câștigătorii trebuie să poată călători la Cluj în perioada 4-5 aprilie 2020.

Dată limită trimitere mailuri: 17 februarie 2020.

Faza 2

Echipa de antrenori 321sport va selecta 5 povești și va transmite confirmările pe mail. Update: aceștia au fost selectați, ai făcut cunoștință cu ei mai sus.

Dată anunțare alergători selectați: 18 februarie 2020.

Faza 3

Aici intervine partea cea mai frumoasă: antrenamentele! Câștigătorii se vor alătura comunității 321sport la antrenamente și vor primi sfaturi personalizate, vor crește gradual distanța alergată și se vor pregăti pentru prima lor cursă de 10 kilometri.

În prezent, alergătorii se vor antrena în fiecare sâmbătă și marți în perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2020, iar pe 15 noiembrie vor alerga în București, într-o cursă virtuală de 10K.  

Noi vom publica un status săptămânal cu progresul acestora, astfel încât începătorii să fie încurajați constant pentru progresul obținut!

Premiile pentru cei 5 alergători

Fiecare alergător a primit un ceas din seria Garmin Forerunner, cât și experiența cursei Garmin 10K din cadrul Cluj Marathon: înscrierea la competiție.

Află mai multe despre Garmin Coach, tehnologia care te ajută să fii mai bun la fiecare antrenament!


Descoperă gama de ceasuri Garmin Forerunner: 45, 45S, 245, 245 Music și 945!Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați site-ul www.garmin.com!
Meniu