FAQ

Cum pot participa la alergările #dela1la21?

Trebuie doar să vii la antrenamentele noastre. Ne găsești în fiecare marți, de la 19:30, în parcul Herăstrău – intrarea de la statuia Charles de Gaulle (dinspre gura de metrou Aviatorilor). Alergăm oricât de mult putem, indiferent că asta înseamnă un kilometru, șapte (cât are o tură pe marginea lacului din Herăstrău) sau mai mult.

Înainte de a veni la antrenamente, îți recomandăm să faci o vizită la medic ca să-ți dea acordul pentru practicarea sportului. În funcție de istoricul medical, îți poate sugera un set personalizat de analize.

Ai nevoie și de încălțăminte de alergare. Mai multe sfaturi despre cum o alegi poți găsi în acest tutorial video sau în acest articol.

Când începe un nou sezon #dela1la21?

Alergările #dela1la21 se desfășoară în permanență. Antrenamentele sunt în fiecare marți, de la 19:30. Ne întâlnim în Herăstrău, la statuia lui Charles de Gaulle (lângă gura de metrou Aviatorilor). Vremea proastă nu ne poate ține în casă (bineînțeles, cu excepția condițiilor meteo extreme, când, pentru siguranța voastră, e mai bine să rămâneți în case).

Ce distanță alergați?

Alergăm oricât de mult putem, indiferent că asta înseamnă un kilometru, șapte kilometri (cât are o tură pe marginea lacului din Herăstrău) sau mai mult. Dacă nu mai poți, e ok să o iei la pas. Cu toții am început de la a alerga doar un kilometru (sau chiar mai puțin), cu toții am început prin antrenamente în care mai mult mergeam decât alergam. Cert este că nu lăsăm pe nimeni singur în urmă, pe traseu.

Care este traseul alergării?

Ne întâlnim la statuia lui Charles de Gaulle, de la intrarea în Herăstrău – aproape de gura de metrou Aviatorilor. Alergăm pe aleea principală până ajungem la lac, după care o luăm în dreapta, pe malul lacului, pe lângă terase (Pescăruș, Funky Lounge), trecem peste baraj (în capăt, pe stânga, este o țâșnitoare, pentru cei care vor să mai ia o gură de apă). Continuăm pe aleea de lângă lac până la podul cu trecerea de cale ferată, unde este jumătatea traseului de alergare. Trecem cu grijă podul până pe partea cealaltă a lacului. Continuăm să alergăm pe lângă lac până la Berăria H și Hard Rock Cafe, unde găsim altă țâșnitoare, de unde ne putem hidrata. O luăm pe Aleea Trandafirilor și de acolo o ținem drept, până la intrarea în parc, înapoi la statuia lui Charles de Gaulle.

Care este programul alergării?

19:30 – Ne întâlnim în Herăstrău, la statuia lui Charles de Gaulle.

19:35 – Începem încălzirea. la final facem o poză cu tot grupul.

19:50 – Start alergare.

20:30-21:00 – Termină de alergat cei din prima tură, finishul este înapoi la statuie. Hidratare.

20:45-21:00 – Iau startul cei care vor să alerge o a doua tură (este opțională, pentru cei care pot să alerge mai mult sau care nu pot ajunge la 19.30).

Final – Antrenament cu greutatea corpului, împreună cu Flavia. Stretching.

Se mai ține antrenamentul dacă plouă?

Da, antrenamentele se desfășoară indiferent de vreme. Sunt anulate doar în cazul unor condiții extreme, care ar pune în pericol siguranța participanților. Urmăriți pagina de Facebook pentru informații de utimă oră.

Cât costă?

Antrenamentele sunt gratuite, însă voința este de neprețuit.

Dacă a început deja un sezon, pot intra și eu?

Bineînțeles. Doar că recomandăm câteva luni de antrenament înainte de a alerga primul semi-maraton.

Ce trebuie să fac înainte de a mă apuca de sport?

Îți recomandăm o vizită la medic pentru obținerea unui acord pentru practicarea sportului. În funcție de istoricul medical, acesta îți poate sugera un set personalizat de analize.

De asemenea, ai nevoie și de încălțăminte de alergare. Vezi următorul punct.

Ce echipament îmi trebuie?

Îți trebuie încălțăminte pentru alergare.

Mai multe sfaturi despre cum o alegi poți găsi în acest video sau în acest articol.

Faceți alergări și în alte parcuri / în alte zile?

Pentru că programul de antrenament este îmbunătățit constant, concentrăm tot efortul #dela1la21 pe alergările de marți (Herăstrău, 19:30).

Din când în când, ne mai organizăm ad-hoc pentru antrenamente și în alte parcuri, în alte zile. Le anunțăm pe Facebook.

Dar în alte orașe?

Momentan organizăm alergări doar în București. Sperăm ca pe viitor să putem extinde antrenamentele #dela1la21 și în alte orașe ale țării.

Dacă ai cum să ne ajuți, dă-ne un semn.

Ce alte antrenamente pot găsi în București în restul săptămânii??

În București se desfășoară și alte antrenamente de grup. Unele sunt gratuite, altele sunt contra cost. Cel mai bine este să le încerci pe toate și să vezi ce ți se potrivește.

Pot să ajut cu hidratarea de după și să mă implic în aducerea de alimente?

Da! Chiar te rugăm! Hidratarea și mâncarea de după antrenament sunt aduse prin bunăvoința tuturor participanților, nu apar ca prin minune. Ești binevenit să aduci apă, fructe, nuci sau orice alte alimente utile. Urmărește discuțiile ținute la evenimentele de pe Facebook.

Sunt un brand/agenție și vreau să mă alătur acestui proiect. Cum fac?

Scrie-ne pe adresa: start@321sport.ro. Dar ia în calcul că orice colaborare cu branduri trebuie să aducă extra valoare acestui proiect, să câștigăm cu toții din ea, nu doar o singură parte.

Meniu