Alergăm Pentru Viitor în Maratonul Medicilor: 11 aprilie 2020

Medicii din România și din întreaga lume sunt în cel mai greu maraton chiar în acest moment, când luptă împotriva virusului COVID-19. Mulți dintre ei au plecat “la luptă” fără toate cele necesare, iar noi vrem să le fim alături!

Așadar și noi pornim un adevărat maraton de strângere de fonduri și de alergare pentru a-i ajuta pe ei! #AlergamPentruViitor în #MaratonulMedicilor este cea mai mare campanie umanitară de alergare a 321sport #RunningCulture alături de comunitățile din România, ce dorește să vină în sprijinul medicilor și spitalelor care au nevoie de ajutor. Donăm, apoi pe 11 aprilie alergăm! Important: oricine poate dona, indiferent dacă aleargă sau nu!

Rolul nostru este să strângem fonduri pentru construirea Unității de suport medical Bucureștii Noi. 

În acest context, Asociația Zi de BINE face #ScutPentruSpitale, iar din 6 aprilie se alătură proiectului inițiat de Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).
Odată finalizată, clădirea va fi predată autorităților, pentru a fi operată de cadre medicale profesioniste. Costurile pentru instalarea, utilarea si operarea unității medicale se ridică la peste 1.000.000 euro, pentru o perioadă de două luni.

Centrul se va întinde pe o suprafață de 7.500 m2 și va avea:

 • 350 de paturi pentru pacienți
 • containere de cazare pentru medici
 • containere sanitare și dușuri pentru pacienți
 • zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți
 • zonă dedicată relaxării pentru pacienți
 • asigurare servicii conexe de funcționare (utilități, wi-fi, curățenie)

Ne propunem ca împreună să putem aduna 30.000 lei, iar pentru asta este nevoie de implicarea întregii comunități de alergare!

[vc_text_separator title=”De ce #AlergampentruViitor în #MaratonulMedicilor?” i_icon_fontawesome=”fa fa-users” border_width=”3″ add_icon=”true”]

Pentru că ne dorim să strângem toată energia alergătorilor din România și să o îndreptăm spre cauzele care au cea mai mare nevoie de ea.

Evenimentul este ocazia perfectă de a da dovadă de ambiție, empatie și bunătate și ne dorim ca acesta să facă înconjurul țării. Comunitățile sportive au puterea de a aduce oamenii împreună, însă pe 11 aprilie 2020 avem cel mai important maraton comun! Vom face ceea ce știm (da, vom alerga!) pentru a-i sprijini pe medicii care în perioada COVID-19 sunt în plin maraton de salvare a vieților.

Maratonul de pe 11 aprilie va fi unul simbolic și nu va conta cine va alerga cel mai mult sau cel mai repede, important este să fim cât mai mulți și să reușim să strângem cât mai multe fonduri pentru a contribui la construcția unității spitalicești. Așa că puteți alerga 100 metri, 1 kilometru sau 100 kilometri, orice distanță va fi o adevărată victorie!

[vc_text_separator title=”Cum se desfășoară maratonul?” i_icon_fontawesome=”fa fa-trophy” border_width=”3″ add_icon=”true”]

Modul de desfășurare e simplu:

 1. Vă înscrieți la maraton donând orice sumă pentru Asociația Zi de Bine în linkul pe care-l găsiți în articol. Cu cât mai mult, cu atât mai bine! Acum este momentul să fiți darnici! DONEAZĂ AICI!
 2. Ne dați un email la adresa start@321sport.ro și ne confirmați donația, iar noi vă trimitem numărul de concurs pe care vi-l desenați acasă. Fiecare alergător va avea un număr unic de concurs.
 3. După ce primiți numărul de concurs, vă faceți o poză cu el exact ca înainte de orice maraton și-l postați pe social media cu tag către 321sport și hashtag-urile #AlergPentruViitor și #MaratonulMedicilor, astfel încât să afle cât mai multă lume de campanie și să doneze.
 4. Pe 11 aprilie începând cu ora 12:00 alergăm. Fiecare unde poate și cât poate, important este să ne bucurăm de maraton împreună, chiar dacă suntem departe!
 5. Tot pe 11 aprilie la ora 12:00, Radu Restivan, fondatorul și antrenorul comunității 321sport, va alerga pe banda: câte o oră pentru fiecare 1.000 de lei strânși. Hai să-l ducem până la epuizare cu cât mai multe donații! 😀 Alergarea va fi live pe Facebook 321sport, însă vom încerca să fim live și pe Instagram și Youtube. Vom reveni cu informații.
 6. Colegii de la Running Iași și Craiova Running Club se vor alătura inițiativei prin postări și live-uri astfel încât mesajul să ajungă cât mai departe!

Puteți folosi acest QR Code pe canalele de social media pentru a trimite oamenii către maratonul nostru!

#AlergamPentruViitor în #MaratonulMedicilor va avea loc în sâmbătă,11 aprilie, de la ora 12:00 și se adresează oricui dorește să sprijine lupta împotriva COVID-19. Atenție: vă rugăm să respectați regulile impuse de autorități în ceea ce privește sportul. Noi recomandăm să alergați acasă!

 

Partenerii noștri din acest maraton caritabil vor oferi premii pentru participanți, acestea urmând să fie atribuite prin tragere la sorți (vom folosi random.org) la finalul alergării de sâmbătă, 11 aprilie.

Premiile vor consta în produse sau vouchere:

 • 20 vouchere a câte 100 lei oferite de către Mega Mall și care vor putea fi folosite după redeschiderea mall-ului
 • 5 ședințe de recuperare gratuite oferite de Kineto Medical Health
 • 5 abonamente cu antrenamente online oferite de Neby Fitness
 • 20 de premii ce conțin Alive!™ (fără fier adăugat) și Jarro-Dophilus®+FOS 100cps de la Secom
 • 10 vouchere a câte 100 de euro oferite de Zuzu Fit pentru echipament Under Armour ca să arăți că #potimaimult atunci când vom face sport din nou afară! Voucherele vor putea fi utilizate în magazinele Under Armour din România după redeschiderea acestora și nu se aplică la produsele deja reduse.

Mulțumim tare mult pentru implicare: Zuzu Fit, Garmin, Mega Mall București, Kineto Medical Health, Neby Fitness, Secom.


Pentru mai multe informații despre evoluția COVID-19 în România, măsuri de prevenție, cât și anunțuri oficiale, vă invităm să urmăriți pagina dedicată de pe site-ul MAI.


În aceste momente, putem face doar două lucruri importante:

 • Să stăm acasă, să ne protejăm, pe noi și pe ceilalți, respectând legea.
 • Să donăm, pentru că doar împreună putem fi mai buni!

Suntem convinși că puterea comunității va reuși să ducă lupta împotriva COVID-19 din ce în ce mai aproape de linia de finish, ajutând medicii și spitalele să aibă ceea ce le este necesar.

 


 

 

 

[vc_gallery type=”image_grid” images=”12771,12772,12767,12770,12774,12810″ img_size=”130×130″ onclick=”custom_link” custom_links_target=”_blank” custom_links=”#E-8_aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuenV6dWZpdC5ybyUyRiUyQ2h0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3Lmdhcm1pbi5jb20lMkZyby1STyUyRiUyQ2h0dHBzJTNBJTJGJTJGZG9tZW5paS5uZWJ5LnJvJTJGJTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZtZWdhbWFsbGJ1Y3VyZXN0aS5ybyUyRiUyQ2h0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRktpbmV0b01lZGljYWxIZWFsdGglMkYlMkNodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5zZWNvbS5ybyUyRg==” title=”Parteneri”]
Meniu