Alergarea este un limbaj comun pentru toți oamenii care fac acest sport.

Alergarea nu discriminează. Indiferent de etnie, înălțime, greutate, aspect fizic sau convingeri morale, atunci când alergăm, toți suntem la fel. Numitorul comun este efortul pe care îl depunem. Toți simțim cât de grea este alergarea, iar asta ne ajută să fim mai empatici cu cei din jur, să fim mai înțelegători și mai toleranți.

Alergarea nu este doar un sport, ci o familie care primește pe oricine este dispus să treacă peste limita de confort și să facă acest lucru în mod constant.

Cine suntem noi și de ce facem asta

Noi suntem 321sport #RunningCulture, o comunitate de alergare fondată în 2015, care desfășoară peste 100 de antrenamente și evenimente gratuite în fiecare an, din dorința de a face sportul accesibil pentru absolut oricine. În cei peste 7 ani de existență, 321sport a influențat peste 15.000 de oameni din București și din alte orașe, punând alergarea în viețile lor.

Încă de la început, misiunea noastră a fost să reușim să convingem oamenii care nu aleargă să cunoască și să descopere acest sport, prin crearea unui mediu sigur în care nimeni să nu se simtă judecat, ci doar încurajat.

Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt “perfecți”. De asta avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult.

Și credem că alergarea este “casa diversității”, acel motiv pentru ca oameni fundamental diferiți să devină prieteni și colegi.

ABC-ul Alergării

În 2022 lansăm cel mai amplu proiect digital al 321sport.

ABC-ul Alergării reprezintă ambiția noastră de a face alergarea accesibilă pentru persoanele hipoacuzice, iar în același timp de a crea awareness pe integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de auz.

Așa cum este și numele proiectului, ABC-ul Alergării reprezintă alfabetul acestui sport, explicat de la A la Z pe înțelesul tuturor. Iar când spunem al tuturor, ne referim atât la publicul larg care poate să descopere acest sport, cât și la cele peste 23.000 de persoane surde din România.

Am dedicat un serial video acestui proiect, iar pentru fiecare literă explicăm alergarea și în limbajul semnelor.

Prezentatorii ABC-ului Alergării sunt: Vlad Perianu – alergător hipoacuzic, care traduce fiecare episod în limbajul semnelor, alături de Radu Restivan – antrenor de atletism și fondator 321sport.

Calendarul proiectului

ABC-ul Alergării a fost lansat pe 3 martie 2022, de Ziua Internațională a Auzului, când Organizația Mondială a Sănătății promovează importanța sănătății auzului.

Episoadele vor fi publicate săptămânal pe canalul de Youtube 321sport, cât și pe această pagină. Ordinea de publicare este… ordinea alfabetului.

Cum ducem mai departe impactul în societate

Vom organiza antrenamente de alergare dedicate hipoacuzicilor în București, coordonate de Vlad Perianu și Radu Restivan. În plus, ne dorim să găsim voluntari din alte orașe, care să poată organiza antrenamente de alergare pentru surzi (vă rugăm să ne scrieți la adresa start@321sport.ro dacă doriți să vă implicați în acest demers).

De asemenea, rugăm urmăritorii serialului să se implice prin distribuirea mesajului însoțit de hashtag-urile proiectului (#saseaudaalergarea #ABCulALERGARII), astfel încât acesta să ajungă la surzii din România. Dacă știi un hipoacuzic, dă mai departe acest proiect, învață ceva din acest proiect pentru că nu știi niciodată când un hipoacuzic va avea nevoie să comunice cu tine pe stradă.

Organizat de

Prezentat de

Susținut de

Meniu