Top 5 motive să te apuci de alergat

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Alergarea este un sport practicat din ce în ce mai des de către oameni, lucru pe care cel mai probabil și tu obișnuiești să-l vezi zilnic pe străzi sau prin parcuri. Oamenii se apucă de alergare din diverse motive: unii aleargă pentru că vor să slăbească și să-și îmbunătățească sănătatea, alții vor să concureze la diferite curse, iar alții aleargă din pură pasiune. Chiar dacă te-ai regăsit sau nu într-una dintre cele trei categorii de alergători, iată un top 5 de motive pentru care merită din plin să te apuci de acest sport cât mai repede.

  • Alergarea înseamnă sănătate!

Făcând sport regulat, inima ta va deveni mai rezistentă, iar oasele tale vor deveni din ce în ce mai puternice, astfel vei fi mai puțin predispus la boli. Alergarea îți va schimba nu doar corpul, ci întreg stilul de viață într-unul mult mai sănătos. Iar dacă te apuci de mic, îți creezi și o disciplină ce mai târziu îți va fi foarte de folos.

  • Alergarea îți activează spiritul de explorare!

Dacă în mod normal, nu prea îți oferi ocazia să vezi orașul în care locuiești dintr-un alt punct de vedere, alergarea o va face! Ea îți dă ocazia să te conectezi mai bine la natură și la tot ce se află în jurul tău. Este posibil să găsești locuri de care nici nu știai sau diferite scurtături care ți-ar putea fi de folos în viața de zi cu zi și să vezi natura în toată frumusețea ei.

  • Alergarea îți îmbunătățește nivelul de energie

Atunci când te simți obosit, alergarea combinată cu o alimentație sănătoasă este o modalitate excelentă de a-ți stimula energia. Este dovedit faptul că cei care aleargă dimineața resimt pe parcursul întregii zile un nivel crescut de energie. Un studiu din 2012 a demonstrat faptul că doar 30 de minute de alergare dimineața are puterea să crească starea de spirit, calitatea somnului și concentrarea în timpul zilei.

  • Alergarea te scapă de stres

Poza e făcută în paleoliticul 321sport când eram puțini și fericiți, la fel ca acum.

Alergarea este un remediu excelent pentru stres. Oricine a experimentat alergarea știe că aceasta produce endorfine (hormonii fericirii). Ei bine, pe măsură ce nivelul de endorfină crește în timp ce alergi, te vei simți din ce în ce mai liniștit/ă și vei intra în scurt timp într-o stare în care chiar dacă în mod obișnuit unele lucruri te scoteau din sărite, ele devin acum doar niște evenimente trecătoare.

  • Ai ocazia să întâlnești oameni noi

Atunci când alergi, ai ocazia să întâlnești oameni de care te leagă aceeași pasiune, oameni alături de care vei trăi emoții care mai de care mai frumoase și care în momentele grele îți vor fi alături și nu te vor lăsa să renunți. Alergarea îți dă ocazia să înveți foarte multe lucruri despre tine, despre propriile limite, lucruri care îți vor fi utile și în viața de zi cu zi.

Acum că am ajuns la final, sperăm că acest articol te-a inspirat și că am reușit să te convingem să ieși măcar o dată la alergat, căci mai departe suntem siguri că o să îți placă atât de mult încât nu o să te mai poți lăsa vreodată! 🙂 Mai ales dacă alergi alături de noi după ce reluăm antrenamentele oficiale.

2 comentarii. Leave new

  • Mai exista si alte motive, dar bineinteles acestea 5 enumerate mai sus sunt cele mai importante..
    pe mine m-a determinat sa ma apuc de alergat pasiunea pt. sport si dorinta de a slabi pe cai naturale…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu