De ce sunt importanți acizii grași în viața unui sportiv?

Șansele să fi auzit de Omega 3 sunt destul de mari. Fie că ai văzut în titlurile de știri de nutriție, fie că ai văzut pe ambalajele suplimentelor alimentare, trebuie să știi că Omega 3 se găsesc și în alimentele pe care le consumăm în mod regulat. Este bine de știut că există trei tipuri de Omega 3: alpha-linolenic (ALA), acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Denumirile lor sunt greu de pronunțat, însă toate aceste tipuri de Omega sunt ușor de obținut din diverse alimente.

Vrei să afli care sunt beneficiile date de Omega 3?

Omega 3 sunt cunoscute pentru proprietățile lor de combatere a inflamației cronice, care este adesea asociată cu bolile grave. Dacă consumi Omega 3, poți preveni multe afecțiuni care îți pot diminua performațele sportive.

American Heart Association recomandă să mănânci pește cel puțin de două ori pe săptămână pentru a avea o inimă sănătoasă. De fapt, dovezile sugerează că consumul crescut de Omega 3 din pește sau suplimente de ulei de pește poate reduce rata de deces cauzată de problemele cardiace și de accidentele vasculare cerebrale.

Poate Omega 3 să îmi îmbunătățească performanța fizică?

“Deoarece alergatul este un sport care pune accentul pe stresul asupra inimii, a plămânilor și a articulațiilor, consumul de Omega 3 poate contribui la o mai bună funcționare a acestora”, sugerează Kelly Jones, dietetician sportiv în articolul de aici.

Într-un mic studiu realizat pe un eșantion de cicliști de elită, s-a demonstrat că sportivii care au luat suplimente de Omega 3 (mai exact 1,3 grame de două ori pe zi timp de trei săptămâni), au fost mai în măsură să transporte oxigen la mușchi în timpul efortului fizic. Prin urmare, au reușit să își îmbunătățească performanțele.

De asemenea, îți poți crește performanțele fizice prin introducerea în alimentație a unor produse bogate în Omega 3. Recomandările ar fi de a consuma alimente care conțin nuci, semințe de chia, semințe de in, pește și crustacee (somon, păstrăv, macrou, cod, hering, sardine, hamsii, stridii și alge marine), astfel încât să nu fie necesare suplimentele de Omega 3.

O persoană sănătoasă este bine să consume 500 mg de Omega 3 zilnic, însă dacă suferi de o afecțiune medicală, trebuie să discuți neapărat cu medicul tău înainte de a lua orice tip de suplimente alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu