Vrei să te apuci de alergare? Iată cele mai importante 7 sfaturi care te vor ajuta!

Dacă ești la început de drum și abia ți-ai propus să te apuci de alergat, avem câteva sfaturi pentru tine. Fie că vrei să fii mai activ, că ți-ai propus să slăbești sau ai ca obiectiv să participi la o competiție de profil, este important să urmezi un mic plan pentru a te putea ține de treabă pe termen lung.

1. Pur și simplu ieși la alergat!

Primul instinct atunci când vine vorba de a te apuca de o activitate complet nouă este acela de a citit cât mai mult despre subiect. Este cu adevărat important să fii informat, dar un pas la fel de mare este acela de a te apuca de treabă! Așa că, pur și simplu, ieși la alergat.

2. Setează-ți un număr de antrenamente lunare

Este foarte important să îți dezvolți un obicei de a ieși la alergat, așa că îți recomand să îți setezi în calendar câteva zile de antrenament și să nu sari peste ele. Odată ce te vei obișnui să ieși din casă, vei putea să îți setezi și obiective mai mari (legate de distanță și viteză).

3. Ia-o încet și nu forța

Odată ce ai ieșit la primele alergări, nu forța! Aleargă în ritmul tău și păstrează în minte ideea că primul pas a fost deja făcut. Acum tot ce trebuie să faci este să te bucuri de alergare. Fiind la început de drum, cel mai probabil vor apărea și dureri și disconfort. Poți lua mici pauze în care să alternezi alergarea cu mersul, însă nu te opri complet.

4. Nu sări peste încălzire și stretching

Fiind la început de drum este foarte important să urmezi pașii corecți atunci când vine vorba de antrenamente. Este bine să începi cu câteva minute de încălzire, apoi să treci la alergarea ușoară. La final, înainte să te oprești complet din activitatea fizică, fă o serie de exerciții de întindere.

5. Alege să alergi împreună cu alți oameni

Pe partea de motivație s-a demonstrat că este super util să alergi alături de alte persoane. În plus, studiile au arătat că . 🙂 !

6. Nu te descuraja!

La început o să pară totul foarte greu și dureros. Dar odată cu trecerea timpului, vei căpăta experiență, rezistență și îți vei seta noi obiective care te vor ajuta să mergi mai departe pe drumul ales. Înainte de fiecare alergare amintește-ți motivul pentru care te-ai apucat de antrenamente, iar asta te va ajuta să nu renunți.

7. Nu uita, e un proces de lungă durată

Atunci când te decizi că vrei să te apuci de alergat, trebuie să știi că unul dintre factorii cei mai importanți este consecvența. Vor exista și momente super bune, în care vei vedea că ți-ai depășit limitele, dar vor exista și zile mai puțin bune. Important este să nu lași alergările mai puțin reușite să te oprească, ci motivează-te să ieși la alergat conform planului. Odată cu trecerea timpului vei vedea și rezultatele mult așteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu